Hazai nemesítésű kajszibarack

administrator | 2017. november 14. kedd | 0 | Szolgáltatás

Kajszibarack

A nyár első felében már több, kivételesen ízletes gyümölcsre számíthatunk. Természetesen, ehhez szükség van a fák elültetésére és rendszeres gondozására. A befektetett idő azonban gyorsan megtérül. A kajszibarack rendkívül hasznos termése révén már több mint 500 éve folyamatos termesztésre és nemesítésre kerül hazánkban. Eredeti termőhelye azonban a Távol-Kelet.

Vannak olyan fajták, amelyeket már itt hoztak létre különleges keresztezések és az adott klímához történő idomítás révén. Ilyen a Ceglédi arany, Gönczi magyar és a Budapest kajszibarack is többek között. Érését követően nyersen fogyasztható, de nagyon finom édes lekvár formájában, vagy akár kifőzés során pálinka is készíthető belőle.

A csontos maghéját feltörve ugyanakkor hozzájuthatunk a puha belső részhez, ami kivételes vitaminforrás. Kajszibarack csemeték szép számban rendelhetők a megyeriszabolcskerteszete.hu oldalon. Válasszuk ki a számunkra megfelelő fajtát, rendeljük meg, és kiszállítást követően akár már ültethetjük is el, hogy minél előbb terméssel örvendeztessen meg bennünket.

Print Friendly, PDF & Email

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék