Mobiltelefonból POS terminál? Így működik az Androidos SoftPOS alkalmazás

seditor | 2024. január 26. péntek | 0 | Szolgáltatás

Amikor szóba kerülnek a különféle fizetési módok, akkor már nem lehet csak a hagyományos készpénzes megoldásban gondolkodni, mert a digitalizáció révén, sok egyéb lehetőség született meg. Egyesek szerint, a hagyományos bankjegyek kivezetése a végső cél, míg mások úgy gondolják, hogy inkább csak alternatíváról van szó, a készpénzmentes fizetési opciók képében. Bárhogyan is legyen, ami biztos, hogy azok velünk vannak és egyre inkább terjednek mindenfelé. A digitalizációnak minden tekintetben érezhető az előnye.

A kártyás fizetés egyre felkapottabb

A népszerűsége a kártyás fizetésnek azért olyan nagy, mert jelentősen fokozza a kényelmet, valamint a biztonságérzetet. Érthető módon, sokan nem szeretnek a pénztárcájukban sok pénzzel járkálni, mert ez növelheti a rablás esélyét. Tény, hogy a kártyát ugyanúgy el lehet lopni, de nagyobb összeg levételéhez már PIN kódra lenne szükség, valamint elég egy telefonhívás és azonnal letiltható, ezzel megelőzve a nagyobb anyagi veszteséget.

Ami pedig az NFC-hez köthető technológia, mint a telefonos vagy órás, esetenként bőr alá ültetett chipes fizetés, azok még inkább kézenfekvők tudnak lenni esetenként, főként a fiatalok között, akik jobban kaphatóak az újdonságokra, mint a társadalom idősebb tagjai. Lehet, hogy számos, főként kiskereskedésben mellőznék ezeket az innovációkat a tulajdonosok, de erre semmilyen esélyük nincs, ugyanis törvényi előírás keretében kötelező a feltételek megteremtése. Jó hír viszont, hogy vannak alternatívák, amik tetszés szerint választhatóak.

Hogyan működik a mobiltelefonos kártyaelfogadás?

A hagyományos bankkártya terminálokkal szemben, igen kedveltek az úgynevezett SoftPOS rendszerek. Ezeknél nincs szükség gyakran drága kártyaolvasók vásárlására, mert az okostelefonból készíthető terminál. Szeretnéd ismerni ennek a módját? A novopayment.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. Íme, néhány támpont, amelyek mentén elindulhatsz! Először is szükséged lesz egy NFC-képes, legalább 8.0 Androidos operációs rendszerrel bíró okostelefonra vagy tabletre, amelyik kézenfekvőbb az esetedben.

Amint ez megvan, máris megtörténhet a megfelelő applikáció letöltése a Google Play Áruházadból vagy az Apple Store-ból. Nem elhanyagolható még, hogy csak olyan bankkártyák fogadhatóak el ilyen formában, amik képesek alapból az érintésmentes fizetésre. Szerencsére, manapság már a legtöbb típust eleve így állítják elő. Mindezek után már csak egy szerződésre lesz szükséged és aktiválható a szolgáltatás. Innentől kezdve, az okostelefon bankkártya terminálként funkcionál. Az applikációba belépve kell megadnod a pontos összeget, majd jöhet a kártya és mindjárt érkezik a visszajelzés.

A költséghatékonyság biztosítva lesz, valamint mindig kéznél lehet az olvasó, ami ráadásul könnyen hordozható, így akár helybe viheted. Vendéglátó, kiszolgáló egységeknél, utazó ügynököknél, futároknál igen előnyös ez a megoldás. Bátran élj a modern technika ezen kivételes vívmányaival, mert nemcsak a hatóságok kedvére tehetsz ilyen formában, hanem több vásárlót is bevonzhatsz, akik elköteleződtek a kártyás fizetés mellett. A Novopayment ezen szolgáltatásával könnyen felzárkózhatsz a konkurenseid mellé.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék