Melyik volt a legjobb konzol 2023-ban?

seditor | 2024. január 26. péntek | 0 | Vásárlás

Minden év hoz magával valami teljesen újat, valamint megszokott dolgokat ugyanúgy. A játékélmények mindig fontosak voltak a rajongók körében. A technológia folyamatos fejlődésével és az igények növekedésével, a gyártók igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet. A siker ugyanis csak úgy érhető el, amennyiben képesek fenntartani a fokozott érdeklődést.

A feladat nem egyszerű, de sikeresen igyekeztek végrehajtani a szakemberek. A konzolok világa a mai napig magával ragadja a felhasználókat. Itt sokan úgy gondolják, hogy csak a fiatalabb generációk tagjairól van szó, de ez nincs így. Valójában a középkorúakat ugyanúgy magával tudja ragadni ez a sajátos világ. 2023-ban is gyakran felmerült a kérdés a rajongók között, hogy melyik volt a legjobb videojáték konzol.

Természetesen erre nem lehet egyetlen szóban válaszolni, hiszen olyan kérdésekre érdemes kitérni, mint a teljesítmény, a játékstílus, akárcsak az akció-, stratégia-, sport-, kaland-, esetleg szerepjáték. Mindezeken túl, az online vagy offline mód sem mellékes tényező, illetve az ár-érték arány. Lássuk akkor a lehetőségeket!

Különösen kedvelt konzolok 2023-ban

Amint említve volt, minden játékkonzolnak megvan a maga sajátos előnye, de azért nagyjából fel lehet állítani egy rangsort, ami az eladások után mutatkozik meg. A népszerűségi listán a PlayStation 5 áll. Ezt követik szorosan az Xbox Series X, illetve S sorozat tagja, majd pedig ezek után a dobogó harmadik lépcsőfokán a Nintendo Switch található.

A konzolok segítségével lehetőség van páratlan videojáték élmények megélésére anélkül, hogy külön számítógépre lenne szükség. Ez esetben maga a konzol az, ami helyettesíti a berendezést. Mondhatni ez az agy.

A vezérlést ugyanakkor külön karokon lehet elvégezni. Tény, hogy a technológia dinamikusan fejlődött az évtizedek során, minden típus esetében és ez a folyamat korántsem állt meg. A jövő új lehetőségeket tartogat, de nem éri meg ezzel foglalkozni, inkább koncentrálj arra, ami jelenleg a rendelkezésedre áll!

Ismerd meg a konzolokat közelebbről!

A PS5 a dizájn tekintetében kevésbé a színekre fókuszál. A fekete és fehér árnyalatok kellemes összhangját mutatja, ami remekül beleillik minden otthon képébe. Ami a technikai paramétereket illeti, az AMD által kifejlesztett konzol magját a Zen 2 CPU és RDNA 2 GPU adja, aminek hála hihetetlen teljesítményt és grafikai képességeket tudhat magának a készülék.

A hatékonyságot tovább növeli az ultra gyors NVMe SSD. Jó hír a játékosoknak, hogy visszafelé is kompatibilis a készülék, bár nem minden PS4 játék fut rajta, de az újakból lehet bőven válogatni. Ezzel szemben, az Xbox Series X és S a Microsoft újítása. Az X széria AMD Zen 2 processzort és a RDNA 2 grafikus architektúrát kapott. Az éles felbontást és a 4K részleteket a 12 teraflops grafikus teljesítmény garantálja.

Ezzel szemben, az S széria tagjai valamivel kompaktabbak és a költséghatékonyság területén is jobban kihozzák magukból a maximumot. Ami pedig a Nintendo Switchet illeti, azzal sem lehet mellényúlni. Otthon, illetve utazás közben ugyanúgy tökéletes platformot kínál a szórakozásra. A döntés tehát rajtad múlik.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék