Mekkora egy kötelező biztosítás átlagos díja?

seditor | 2024. január 17. szerda | 0 | Szolgáltatás

Aki most vásárolta meg élete első autóját, annak több mindent kell kifizetnie a gépkocsi árán kívül, többek között a kötelező biztosítást. Nyilván nincs tudomása a díj mértékéről, ezért az meglepetésként érheti, ha nem tájékozódik időben. Ezért is érdemes kötelező biztosítás díjszámolót használni.

A biztosítótársaságok tarifái rendkívül különbözőek lehetnek, de a kgfb esetében mindenki keresi a lehető legköltséghatékonyabb megoldást. Kötelező gépjármű felelősségbiztosítással minden gépjárműnek rendelkeznie kell, amivel tulajdonosa közlekedni szeretne az utakon. Ezt Magyarországon szigorú törvény szabályozza.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás minden esetben a közlekedésünk alkalmával másnak okozott károkat téríti meg, személyi sérülés esetén káreseményenként 6 070 000, dologi károknál pedig 1 220 000 euróig. Erre kötelezett járműnek számít a személygépkocsi, tehergépjármű, vontató, pót- és lakókocsi, utánfutó, segédmotor kerékpár, mezőgazdasági vontató, munkagép, lassú jármű.

2012. január 1. óta minden kötelező biztosítási szerződésre baleseti adót is kell fizetni. Ennek az adónak a mértéke a biztosítási díj további 30%-a. Ezt az adót a biztosítótársaság szedi be, majd pedig továbbítja az illetékes hatóság részére. Itt érdemes tudni, hogy minél kevesebb a biztosítás díja, annál alacsonyabb az adó mértéke is. Tehát ebből a szempontból is érdemes megkeresni a díjszámító rendszer segítségével a lehető legelőnyösebb biztosítói ajánlatot.

A biztoshely.hu biztosítási portálon működik egy nagyszerű kötelező biztosítás kalkulátor, ami tíznél több biztosítói ajánlatot hasonlít össze, és ezeket ár szerinti sorba is rendezi. Ennek a díjszámító rendszernek a használatával pillanatok alatt megismerhetjük az összes ajánlatot, és megtaláljuk a számunkra legjobb megoldást. Ezt a rendszert a saját otthonunkban is használhatjuk, amivel időt és pénzt takaríthatunk meg, hiszen nem kell személyesen felkeresnünk egy társaságot sem.

Továbbá hozzásegít bennünket ahhoz, hogy elkerüljük azt a kellemetlen helyzetet, hogy kedvezőtlen feltételek mellett szerződjünk. Ma már a biztosítótársaságok nem egységesen október 30-án hirdetnek új tarifákat, mint régebben, ezért akinek már van kötelező biztosítása, annak 55 nappal az évforduló előtt érdemes megtekintenie a rá vonatkozó feltételeket. Ezt megtehetjük a weboldalon, használván a kötelező biztosítás kalkulátort.

Amennyiben ennek segítségével megtaláltuk a számunkra leginkább kedvező ajánlatot, akkor sem szükséges személyesen felkeresnünk az adott biztosítótársaságot a szerződéskötés érdekében. A weboldalon ugyanis azonnal elindítható a folyamat, így azok az autótulajdonosok is intézhetik pár perc alatt a kötelező biztosításukat, akik távolabb laknak az adott székhelytől.

Az internet mindig a segítségünkre van. A Biztoshely biztosítási portálon történő szerződéskötés nagyon előnyös, mivel kényelmesen és extra gyorsan zajlik. További előnyei közé tartozik, hogy több mint 100 különböző kedvezményt kínál. 10-15 perc alatt akár 10 000 Ft-nál is többet takaríthatunk meg ily módon.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék