Hogyan tudod felmérni, hogy alkalmas vagy-e szemműtétre?

seditor | 2024. március 28. csütörtök | 0 | Szolgáltatás

A látásjavítás világa hosszú utat tett meg az évek során, és az egyik legjelentősebb előrelépés ezen a területen a lézeres szemműtét. Ez forradalmasította a gyakori látásproblémák, például a rövidlátás, a távollátás és a szürkehályog kezelésének módját.

Ha eddig a szemüveg vagy a kontaktlencse kellemetlenségeivel küzdöttél, a lézeres kezelés életet megváltoztató megoldást jelenthet a számodra. De nagyon fontos, hogy megállapításra kerüljön, alkalmas jelölt vagy-e az eljárásra, mivel számos tényezőt figyelembe kell venni a lehető legjobb eredmény érdekében. Bővebb tájékoztatásért érdemes lehet egy szakértővel (pl.: Dr. Szabó Antal) beszélned.

Honnan tudhatod, hogy alkalmas vagy-e lézeres szemműtétre?
A legjobb jelölt a lézeres műtétre az, aki jobb látásra vágyik, és nem hajlandó megelégedni azzal, hogy élete hátralévő részében homályosan lát. A műtétre alkalmas jelöltek továbbá meglehetősen jó egészségnek örvendenek, és nincs olyan betegségük, ami akadályozná a megfelelő sebgyógyulást. A rosszul kezelt egészségi állapotú cukorbetegek, valamint a glaukómás betegek nem jó jelöltek a beavatkozásra.

Ezenkívül teljes körű konzultációra és szemészeti vizsgálatra lesz szükség annak pontosabb megállapításához, hogy alkalmas vagy-e lézeres szemműtétre vagy műilencse beültetésére.

A szemműtéti konzultáció során a sebész megvizsgálja az látásod állapotát. Ez a látásvizsgálat kiterjed a jelenlegi látásra pupillatágítás nélkül és tágítva is, a látási előzményekre, valamint a szemüveg- és kontaktlencse viselésre.

Milyen az általános egészségi állapotod?

A jó jelölteknek legalább 18 évesnek kell lenniük. Ez azért van, mert ebben a korban a szemek már teljesen megérettek és készen állnak a korrekciós műtétre. Egyes technikusok azt javasolják, hogy a páciens legalább 21 éves legyen.

Amennyiben lézeres szemműtét mellett döntesz, fontos, hogy a szaruhártyád elég vastag legyen. Mivel a műtét során kis mennyiségű szövetet távolítanak el, elegendő szaruhártya szövetnek kell lennie ahhoz, hogy át lehessen alakítani. A túl kevés szövet jelentős látásproblémákat és súlyos szövődményeket okozhat.

A műtéthez használt lencséket a fénytörési hibák határozzák meg. A fénytörési hibákat a dioptriában mért, rossz alakú lencse vagy szaruhártya hozza létre. A dioptriák tartománya érzékelteti, hogy a pozitív számok távollátást, a negatív számok pedig rövidlátást jeleznek.
Gondolkodtál már azon, hogy vajon egészségesek-e a szemeid? Az ideális szemműtét jelölteknek kevés gyulladásuk, szemsérülésük vagy szemmel kapcsolatos betegségük van.

A lézeres szemműtét feltételei

Az elsőként elvégzett beavatkozás óta Dr. Szabó Antal folyamatosan bővíti az ismereteit az ideális lézeres szemműtétre jelentkezők jellemzőiről. Ma már széleskörű tudással rendelkezik arról, hogy kik a legalkalmasabbak az eljárás elvégzésére, és ami még fontosabb, kiket kell elutasítani. A csapata a műtét előtt kérdéseket tesz fel az általános egészségi állapotodról, és elkötelezett a lehetséges kockázatok feltárása mellett. Vedd fel vele a kapcsolatot még ma, és foglalj időpontot a következő találkozóra!”

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék