Valami magával ragadó finomság a Nimród torta

seditor | 2022. november 28. hétfő | 0 | Szolgáltatás

Augusztus 20 a magyarországi államalapítás nagy napja, amit sokféle módon ünnepelnek. Van, aki a tűzijátékot várja, míg mások az ország tortájának a megjelenését. Az édességek közel sem mindennapiak és a neves dátumtól kezdve kaphatóak lesznek a cukrászdákban. A Nimród torta ráadásul kiváló adalék is. De ne rohanjunk annyira előre! 2021-ben a Magyar Cukrász Ipartestület megválasztotta az ország tortáját és még 2 másik díjazottat. A főszerepet a budapesti Habcsók cukrászdában dolgozó Fodor Sándor Napraforgója nyerte el.

A cukormentes kategóriában Füredi Krisztián alkotás a Beszterce rózsája vált kuriózummá. Ezt követi a Nimród torta. Ez a kivételes alkotás a Vadászati és Természeti Világkiállításra készült. A névválasztás sem véletlen, hiszen Nimród a magyar őstörténelem egyik nagy vadásza volt, ahonnan az egész nemzet eredeztethető. A Nimród torta a vegyes bogyós erdei gyümölcsök és a gesztenye harmóniáját remekül ötvözi. Megjelenik benne a vadászok egyik kedvenc itala is, a St. Hubertus, mert csodák pedig vannak, aminek ékes bizonyítéka ez a különleges desszert.

Kényeztessük magunkat finomságokkal!

Ha már megismerhettük az ország tortáját és társait a colore.hu révén, akkor ne érjük be annyival, hogy a cukrászdában rendelünk egy tálcával a csodás ízharmóniákból, hanem azokat saját kezűleg készítsük el otthon, kiváló alapanyagokból! Szerencsére, ehhez már minden feltétel adott. A remek alapanyagok beszerezhetőek a legtöbb áruházban, ami pedig a recepteket illeti, a colore.hu oldalon sokat találunk, ezekből kedvünkre válogathatunk.

Készülődjünk valamilyen ünnepre vagy csak szeretteinket akarjuk meglepni valami finomsággal, a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Bátran célul tűzhetjük ki, hogy minden receptet idővel megalkotunk és az asztalra tesszük. Voltaképpen csak némi lelkesedésre lesz ehhez szükség és a többi már jönni fog magától. A colore.hu elbarangol minket a gasztronómia olyan világába, ahol eddig még biztosan nem jártunk. Engedjük át magunkat az élményeknek és élvezzük az utat, ami fantasztikus helyre vezet!

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék