Nyak fájdalom kezelése gyógytornász segítségével: tényleg segíthet?

seditor | 2022. november 17. csütörtök | 0 | Szolgáltatás

Megszokott és gyakran téves kezelési mód arra, ha valami fáj, hogy elkezdik kímélni. Természetesen vannak olyan esetek, amikor ez érthető és hatásos. A hirtelen mozdulatokból vagy nagyobb megterhelésből adódó húzódások, fájdalmak jórészt tényleg csak úgy csillapíthatóak, ha azok pihentetése megvalósul. De itt is van egy ellentmondás. Amint megtörtént a felépülés, a legtöbben igyekeznek kerülni az újabb hasonló helyzeteket. Remek példa erre a hajolás vagy guggolás.

Amennyiben ezen mozgások valamelyike fájdalmat vált ki, akkor úgy vélik a legtöbben, hogy azt a későbbiekben jobb mellőzni. De ez nem normális! A testnek ezek a műveletei teljesen természetesek, amiket fájdalom nélkül kellene ellátni. Muszáj mielőbb megtalálni a pontos kiváltó okot és azt megszüntetni. Ugyanez a helyzet a nyakkal kapcsolatos panaszokra vonatkozóan. Ha a fejet elfordítva máris kínzó fájdalom alakul ki, akkor kevésbé megoldás, hogy nem történik meg többet ilyen mozdulatsor. A panasz nagy eséllyel a természetellenes testtartásból fejlődik ki.

Az emberi test a rendszeres és olykor nehéz feladatok elvégzésére született meg, amit ilyen formában muszáj karbantartani. Az izomrendszer képtelen megfelelően működni, ha nem kap elegendő megterhelést, hogy az elhasznált szövetek visszaépülése ilyen formában megvalósuljon. Az elviselhetetlen nyak fájdalom kezelésében sokat segíthet a gyógytorna. Általában a gerinc körüli szövetek meggyengülése okozza a kellemetlen érzést, amelyek visszaépítésével a helyzet máris megváltozhat.

Ha nagyon előrehaladott az állapot, akkor kezdetben passzív terápiával lehet feloldani az esetleges feszültségeket, vagyis a kezelő szakember végzi el a mozgatásokat, majd jöhet az aktív szakasz. A gyogytornaszom.hu weboldal munkatársai segítenek úrrá lenni és leküzdeni a kényelmetlen helyzetet. Az eredmény gyakran már az első kezelés után érezhető. Felesleges várni arra, hogy a kezdeti problémák maguktól elmúljanak, mert azok csak és kizárólag akkor szűnnek meg, ha azért tenni fog valaki. Meg kell érteni, hogy a mozgás kulcsfontosságú tényező az emberek életében, amit megéri gyakorolni.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék