Szürkehályog műtét Budapesten – Hogyan zajlik egy ilyen kezelés?

seditor | 2022. november 29. kedd | 0 | Szolgáltatás

Ránézni és megcsodálni valamit olyan dolog, ami alapvető a legtöbb ember életében. A természet rengeteg csodát teremtett, amit egyszerűen látni kell ahhoz, hogy elhiggye az ember. A kor azonban okozhat meglepetéseket. Vannak olyan szembetegségek, akárcsak a szürkehályog, ami elveszi a színeket a világból. A hályog a szemlencsét támadja meg és annak elszürkülését okozza. Kezdetben tehát a különféle árnyaltok vesznek el, majd szépen lassan a vakságig terjedhet a probléma. Szerencsére, azonban van rá hatékony és gyors megoldás.

A különféle segédeszközök, mint a szemüveg, ilyenkor nem orvosolják a helyzetet. Más alternatív kezelésről sem lehet állítani, hogy bármilyen eredményt elérne. Nincs gyógyszer, vagy alternatíva, csak a műtéti eljárás. Budapesten a szürkehályog műtét az egyik legelterjedtebb szemészeti beavatkozás (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). Ennek eredményeképpen a Budai Szemészeti Központ munkatársai kimagasló tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

Az első és legfontosabb a probléma felismerése. Ha sikertelen volt a megelőzés és már konkrét diagnosztikai megállapítás van, netán az elsődleges jelek mutatkoznak, akkor mielőbb érdemes vizsgálatra menni. Ennek során megtörténik az állapotfelmérés. Amennyiben sikeres az előjegyzés a műtétre, akkor még belgyógyászati analízisek is kellenek. Maga az eljárás a legkorszerűbb, ami az úgynevezett phacoemulsificatios technikával történik. A lényegi része ennek megközelítőleg 10 perc.

Egy apró vágást követően, ultrahangos módszerrel eltávolítják a régi szemlencsét és azt egy monofokális, nyújtott fókuszú (EDOF) vagy trifokális műlencsével helyettesítik, az igények szerint. A műtét után még pár órát várni kell és ha nem alakul ki semmilyen komplikáció, akkor távozhat a páciens. Fontos, hogy legyen kísérő, mert csak így lehet biztonságosan elhagyni a helyszínt, mivel a beavatkozás után a látás még homályos lehet. A teljes felépülés megközelítőleg 1 hónapot vesz igénybe. A budaiszemeszet.hu weboldalon megtalálhatóak a pontos részletek és a bejelentkezés is megtörténhet egyszerűen.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék