A hegyikristály kimondottan közkedvelt

seditor | 2023. október 4. szerda | 0 | Vásárlás

Amikor az emberek drágakövekre gondolnak, akkor általában a ragyogó gyémántok, az élénk rubinok vagy a mélykék zafírok jutnak az eszükbe. A hegyikristály éppoly lenyűgöző, mint az említett kövek. Az egyik legismertebb és legelterjedtebb ásvány a Földön.

Átlátszóságával és tisztaságával kelti fel az emberek érdeklődését. Nevét a görög krustallos szóból kapta, ami különben jeget jelent. Az ókorban úgy hitték, hogy örökké tartó jég. Elsősorban magmás kőzetekben és pegmatitokban képződik.

A hegyikristály a világ számos pontján előfordul, de különösen híres lelőhelyek találhatóak Brazíliában, az Egyesült Államokban, Madagaszkáron és az Alpokban. Sokan úgy tartják, hogy ez az ásvány tisztítja és erősíti az aurát, illetve kiegyensúlyozza a csakrákat.

Érdemes megemlíteni, hogy nyomás hatására elektromos töltést generál, ezért számos műszerben és órában hasznosítják. A hegyikristály tehát sokoldalú ásvány, amit évezredek óta becsülnek az egész világon. A beszerzését biztosan nem fogja megbánni, hiszen igazán különleges.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék