A takarító-hordár-recepciós munkakörről

Hosszú az út egy hotel ranglétráján
Hosszú az út egy hotel ranglétráján

Az iskolai gyakorlatok sosem készíthetnek fel arra az időszakra, amikor az embernek szembesülnie kell azzal, hogy bizony ő legutolsó ember az adott hotelben. Hiába véste bele jól a tudatába, hogy a ranglétrán csakis lentről felfelé vezet az út, és hogy mindig a vendég az első, ezek a kezdeti hónapok minden csepp alázatot megkövetelnek.

Mikor elkezdtem a bejelentett dolgozók táborát erősíteni a ZULU Hotelben, már első nap meggyűlt a bajom a szak-managerrel, ugyanis azonnal olyan elvárások elé állított, amit friss munkaerőként nem tudhattam. A beilleszkedő napom így gyakorlatilag a szálloda hordár-takarítójaként telt, aki bolygó hollandiként, tanácstalanul keringett az épületben. Persze, minden kezdet nehéz, de a java csak ezután jött, ugyanis ellőt a naptól kezdve, az említett manager Károly foglalta el a helyem a recepción, én pedig pótoltam továbbra is a hiányzó személyzetet.

Nem vagyok panaszkodó típus, ezért is mehetett ez így majdnem egy teljes éven keresztül. Lassan kiderült, hogy több ott dolgozó mondott már föl Károly miatt, de a jó ismeretségeinek köszönhetően a vezetőség elnézte, amit művel. Ha előbb a fülembe jutott volna, hogy ilyen dolgok mennek itt, akkor biztosan nem ide jövök, de miután aláírtam a szerződést, nem akartam felmondani az első munkahelyemen.

A közel egy év alatt kitűnő önuralmat tanultam, és a felettesemtől a munka teljes, feltűnésmentes kiszervezésének művészetét. A jó viszont az egészben, hogy közben beletanultam a hordárok és a takarítók munkafolyamataiba, és ezután egészen máshogyan álltam a későbbi kollégáim munkájához is.

A felfelé vezető ár később annyira sodorni kezdett magával, hogy egy tulajdonos váltást követően Károlyt is kirúgták, az átfogó tapasztalatom miatt pedig engem ültettek a helyére. Az én addigi helyemre érkező kollégákkal már nagyon jó légkört sikerült teremteni és mára már szívesebben gondolok vissza a kezdetekre is. Mindenkinek azt ajánlom, hogy próbáljon minél többet megtudni az adott helyről, még mielőtt bármit is aláír, hogy ne a saját bőrén kelljen megtapasztalnia, ahogy nekem kellett.

https://www.munkatarsaim.hu/badgebadge

Print Friendly, PDF & Email