Tudtad, hogy erre is érdemes figyelned nyugdíjbiztosítás kötésnél?

seditor | 2023. augusztus 8. kedd | 0 | Szolgáltatás

Azt szokták mondani, hogy a jövő nincs kőbe vésve, ezért aztán elképzelni sem lehet, hogy pontosan mit tartogatnak a következő évek. Ami biztos, hogy a gazdasági területek elég ingatagnak mondható, ezért aztán megéri minél jobban felkészülni az esetleges kihívásokra. A legtöbben leszoknak arról a súlyos bizonytalanságok miatt, hogy előre tekintsenek és legfeljebb néhány nappal vagy héttel néznek a jövőbe. Ez nagyon kevés. Aktív munkakeresőként, bármennyire furcsa, de muszáj gondolnod a nyugdíjas évekre.

Érdemes félretenned, mert sohasem tudhatod, ahogy az állami rendszerek mennyire stabilak és képesek lesznek-e kiszolgálni az igényeidet. De van megoldás, amire támaszkodhatsz. Erre a Grantis nyugdíjbiztosítás útmutatója is kitér. Itt megtekintheted a különféle lehetőségeket, amiket az intézmények nyújtani tudnak. Van garantált hozamú és befektetési egységekhez között biztosítási forma egyaránt. Természetesen az idő döntő fontosságú.

Legalább 10 éves távlatban kell gondolkodnod, de jobb minél hamarabb elkezdened a gyűjtögetést, mert így növelhető a biztos alaptőke, amit akár szép kamatokkal együtt kaphatsz vissza. Amire viszont mindenképpen szükséged lesz, az egy jó bankszámla. A pénzintézmények mára teljesen behálózták a világot és minden üzleti vállalkozás mögött ott állnak. Ilyen formán elképzelhetetlen, hogy valakinek ne legyen számlája. De nem mindegy, hogy pontosan hol és milyen feltételek mellett történik ennek a megnyitása.

Ebben pedig sokat segíthet a Biztos Döntés bankszámla kalkulátora. Amíg régen az egyik fő tényező az volt, hogy az intézmény maga vagy annak valamilyen kirendeltsége a lakhelyhez minél közelebb legyen, mert pénzt csak ATM-ből lehetett felvenni, addig erre ma már semmi szükség sincs, ugyanis a kezedbe sem kell venned a bankjegyeket ahhoz, hogy elköltsd. Minden elektronikus úton zajlik, kártyán, mobil applikáción keresztül. A bankoknak sajátos kezelési feltételei vannak, ezért ezekre megéri külön figyelni. Ne kapkodd el a választást, mert a tranzakcióknak költségei vannak, amiket jobb alacsonyan tartani. Kérd tehát a szakemberek segítségét!

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék