Erre világít rá a redoxpotenciál index

yatoo | 2021. január 10. vasárnap | 0 | Vásárlás

Az adwa.hu webshopban megtalálható ORP mérők a redukciós-oxidációs folyamatok nyomon követésére szolgálnak a laboratóriumokban, az iparban és az otthoni környezetben. Néhány redoxpotenciál teszter képes a pH, a vezetőképesség és a hőmérséklet mérésére is. Az ORP eszközöket elsősorban a klór oxidációs képességének mérésére használják az uszodákban és a fürdőkben.

De az alkalmazási területük lefedik a talajvíz helyreállítást, a fehérítést, valamint a cianid megsemmisítést is. A műszerek kényelmesek és könnyen használhatóak, következetes és megbízható méréseket biztosítva. A redoxpotenciált milivoltokban (mV) mérjük, az oldat hőmérsékletének korrekciója nélkül.

Minél több oxigén van jelen a vízben, annál nagyobb a kapott érték. A pH-hoz hasonlóan, az ORP nem közvetlenül a koncentráció, hanem az aktivitás szintjének mérését jelenti. Ugyanis az ORP az oxidáló és redukáló fajok aktivitásának aránya az oldatban. Ez annak a megvizsgálást jelenti, hogy az oldatok képesek-e más anyagot oxidálni vagy redukálni. A redoxpotenciál index lehet nulla felett vagy alatt.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék