TOP 5 napelem inverter – Tényleg ezek a legjobbak?

seditor | 2023. január 2. hétfő | 0 | Vásárlás

A napelem rendszer kifejezetten gazdaságos, de ahhoz, hogy ennek előnyeit kihasználhassuk, szükség van az inverter szerepére is. Tulajdonképpen a rendszer második legfontosabb feladatának elvégzése a gépezet dolga, mert váltakozó árammá változtatja a napelemek által megtermelt áramot, ami már közvetlenül használható a háztartásban. Az stnapelem.hu linkre kattintva további részleteket tudhatsz meg a legjobb napelem inverterekről. Érdemes tájékozódnod, mert nagyon hasznos ismereteket szerezhetsz az oldalról.

Az inverter másodlagos feladata a napelem panelek folyamatos ellenőrzése, megfigyelése. Adatokat gyűjt a rendszer teljesítményéről és hibaüzeneteket küld az esetleges rendellenességekről. Természetesen lényeges a legjobb minőségű invertert beszerezni, ami sok éven keresztül működik kifogástalanul. Például az osztrák Fronius 1995-ben kezdte el az inverterek gyártását. Kiváló szervizhálózatot épített ki a régióban, közöttük Magyarországon is.

Előnyös választás ennek a cégnek a terméke, mivel minden alkatrésze bontás nélkül cserélhető a garanciális idő után is, ami általában 5 év, de akár 20-ra is ki lehet bővíteni. Gyártmányaik számos típusban kaphatóak, a magasabb teljesítmény érdekében ezek aktív hűtéssel bírnak. Prémium minőséget kínál a SolarEdge, hiszen ezek az inverterek nyújtják a legmagasabb hatásfokot. Kiválóan teljesítenek egyenetlenül árnyékos környezetben, illetve vegyes tájolású rendszerek esetén egyaránt.

A SolarEdge inverterre 12 év garanciát ad a gyártó, de az optimalizálókhoz 25 év is elérhető, az applikációja pedig az egyik legjobbnak számít a piacon. A Huawei termékei, bár az inverterek gyártásában a cég viszonylag új szereplő a piacon, képesek ugyanazoknak a műszaki elvárásoknak eleget tenni, mint piacvezető társaik. Ismert és régóta megbízható inverter gyártó a német SMA, kiváló szakértelemmel, munkapontkezelő algoritmussal, tartóssággal és jó szervizelhetőséggel. Viszont a Solplanet csak 2007-ben lépett piacra saját márkanév alatt, aminek az inverterei költséghatékony megoldást jelentenek.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék