Szellőrózsa bájos virágokkal

seditor | 2023. április 1. szombat | 0 | Vásárlás

Az volna a legjobb, ha a kertünkben az év minden napján pompáznának virágok, bár ez télen tájainkon lehetetlen. De a pompás évelő, ősszel nyíló szellőrózsa éppen akkor lendül virágzásba, amikor már a legtöbb virág elnyílt a kertben.

Hosszan, hetekig nyílnak a szép virágai, úgyhogy még októberben is gyönyörködhetünk ezekben. A növény alsó része bokros, ebből nyúlnak ki a hosszú virágszálak. Legjobban a félárnyékos helyeket kedveli a szellőrózsa, ilyen körülmények között fejlődik a legszebben. Rendszeres öntözést igényel, ha napsütésben van, akkor vigyázni kell a talaj nedvesen tartására. Az elnyílást követően tőosztással szaporítható, évről-évre egyre nagyobb bokorrá fejlődik, ha jól érzi magát. A gardencentrum.hu online kertészeti üzlet kínálatában található fehér és rózsaszín változatban egyaránt.

Kedvező anyagi feltételekkel juthatunk hozzá ehhez az évelő növényhez, az ára csupán 1990 Ft. A szellőrózsa akkor örvendeztet meg minket a szépségével, amikor már kezdünk lemondani a kertben lévő növények virágainak látványáról.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék