Súlyos következményei lehetnek az ittas vezetésnek

yatoo | 2017. szeptember 28. csütörtök | 0 | Ügyvéd

Nem érdemes kockáztatni

Talán az egyik legelső szabály, amit a vezetéssel kapcsolatban megtanulunk, hogy nem szabad alkoholt fogyasztani, ha volán mögé akarunk ülni. Az ittas vezetés ugyanis számtalan következménnyel járhat.

Ha pedig a közlekedési rendőr megállít és ellenőrzi a vérben lévő alkoholszintet, akkor szabálysértést vagy bűncselekményt is megállapíthat, a mért alkoholszinttől függően. Ha esetleg valamilyen közlekedési balesetet is okoztunk, akkor már súlyosabb következményekkel is számolnunk kell, főleg, ha személyi sérülés, esetleg halesetet lesz. Sokan úgy gondolják, hogy egy pohár bor vagy egy üveg sör nem okozhat gondot, hiszen az még nem befolyásolja a reakcióidőt, viszont a hatályban lévő törvények szerint, már 0,50 gramm/liter véralkohol, illetve 1,25 milligramm/liter levegőalkohol-koncentráció felett ittas vezetés áll fenn.

Ezek az értékek nagyon alacsonyak, így nem érdemes azzal zsonglőrködni, hogy mekkora az a bizonyos alkoholmennyiség, aminél még nem lehet ekkora alkoholszintet mérni a vérben.

Kategóriák

Címkék