POS terminál szalag kisokos: mit érdemes tudni a hőpapírról?

seditor | 2023. augusztus 31. csütörtök | 0 | Szolgáltatás

A mindennapok szerves részét képezi, hogy besétál az ember egy boltba és ott megveszi, amire éppen szüksége van. Ez nagyon sokféle termék lehet, amiért már nemcsak készpénzzel, hanem elektronikus formában ugyanúgy fizethetsz. Ehhez nem kell más, mint egy bankkártya vagy telefon, ami össze van kötve a számlával. A másik oldalról pedig jól jön egy POS terminál, aminek több változata alkalmas már a QR kódos fizetés elfogadására.

A készülék egy sor bonyolult műveletet hajt végre és teszi ezt másodpercek alatt. Kívülről csak annyi érzékelhető, hogy oda lesz tartva a kártya, majd jön a visszaigazolás, hogy a tranzakció megvalósult. Ezt követően a nyugta elkészül, amire szintén képes több bankkártya terminál. Ahhoz viszont, hogy ezt megtegye, először muszáj belehelyezni a papírtekercset, amire a számok, adatok nyomtatása megtörténik. A modern megoldások révén, már olyan eljárások születtek meg, amikről régebben kevesen álmodtak.

Egy tenyérben elférő készülék nem rendelkezik olyan plusz tárhellyel, ahová még tintát lehetne tölteni. A nyomtatást tehát alternatív módon oldja meg. Voltaképpen kétféle eljárásra van esély. Az egyik, amit a legtöbb nyomtató követ, méghozzá a tintával vagy tonerrel való szöveg megjelenítése. Az első esetben folyékony komponens kerül a papírra, míg a másodikban egy poralapú elegy, ami hő hatására olvad rá a felületre. A hő lesz a továbbiakban is a kulcs. A POS papírtekercsek ugyanis vegyszeres úton vannak előkezelve, ami meleg hatására válik láthatóvá.

Nem rá kerül a tinta, hanem az már rajta van. A következő fontos paraméter pedig a méret. A CMO szerint ezt is érdemes fejben tartanod bankkártya terminál szalag vásárlásnál. A tekercsek eltérő paraméterekkel rendelkeznek, aminek muszáj kompatibilisnek lennie a készülékkel. Amennyiben naponta kifejezetten sok nyugtát állítasz ki, akkor megéri nagyobb tartalékokkal rendelkezned ezen a téren. A legtöbb készülékben a papírcsere már gyorsan megoldható, amivel bárki elboldogul, így ez a néhány mozdulat nem fog fennakadást jelenteni az értékesítés során.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék