Miért van szükség aminosavakra?

seditor | 2022. május 23. hétfő | 0 | Webáruház

Ezek a vegyületek olyan építőkövek, amelyekből a szervezetben fehérjék képződnek. Az aminosavak létfontosságúak minden szerv működéséhez. Ha a szervezet nem tud összegyűjteni egy bizonyos fehérjét, az súlyosan károsítja annak működését. Az aminosavak olyan szerves vegyületek, amelyek az emberi test összes szövetét alkotják.

Felelősek az anyagcsere folyamatokért és fenntartják a szervezet működését. Ezen kívül, közvetlen hatással vannak az idegrendszerre, szabályozzák a szellemi éberséget, a hangulatot és az alvást. Elengedhetetlenek az izmok, inak és szalagok, valamint a haj és a bőr kialakulásához is. Elegendő aminosav nélkül az aktív izomtömeg növekedése lehetetlen.

A sportban és a fitness szakmában az aminosavak növelik a teljesítményt és felgyorsítják az izomépítést. Segítenek gyorsabban regenerálódni a kemény edzésekből és enyhítik az izomfájdalmat. Ha a szervezetben hiány lép fel, a fizikai teljesítmény jelentősen csökken. Ez nemcsak a gyenge produktivitást, hanem a súlyos sérülések kockázatát is magában hordozza.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék