A gyerekülés egyenlő a szabadsággal

yatoo | 2018. április 23. hétfő | 0 | Gyerekülés

A gyerekülés fontosságát komolyan kell venni!

Néha a tudatlanság és a tájékozatlanság miatt hatalmas problémák alakulhatnak ki. Például amikor egy szülő nincs tisztában a gyerekülés használatára vonatkozó törvényekkel, akkor annak nemcsak anyagi, hanem egészségügyi szempontból is súlyos következményei lehetnek.

Hiszen nemcsak olyan eset fordulhat elő, hogy megállítja őket a rendőr és gyerekülés hiánya miatt jelentős bírságot szabhat ki, hanem maradandó sérüléseket is szenvedhet az emberpalánta. Nem kell feltétlenül balesetnek történnie. Elég egy hirtelen fékezés és a gyerkőc a szélvédő belső részén landolhat, amire biztosan nem fogja rávágni, hogy „apa, még egyszer!” Tehát a gyerekülés használatára vonatkozó törvényeket alaposan át kellene tanulmányoznia minden szülőnek, hiszen saját csemetéjének az épségét szolgálja mindez.

Na meg persze az ő szabadságát, hiszen ha gyerekülés hiánya miatt elhalálozik a gépkocsiban utazó kiskorú, akkor az gondatlanságból elkövetett emberölést is jelenthet. Tehát jobb félni és kissé utánanézni a szabályoknak, mint később megijedni!

Kategóriák

Címkék