Fehérjepor diéta alatt – Szabad, nem szabad?

seditor | 2023. február 24. péntek | 0 | Szolgáltatás

fehérjepor helyes használata
Fehérjepor helyes használata

Az emberek azért edzenek, hogy megtartsák fittségüket, de vannak, akik fogyókúráznak, mások az izmaikat fejlesztik így. A fehérjepor helyes használata minden típusú edzésnél fontos. A proteinek segítségével úgy érhető el izomgyarapodás, hogy közben a fogyás sem áll meg. Bár sokan tartanak a fehérjeporoktól, elkövetik azt a hibát, hogy az illegális szerekkel veszik egy kalap alá, pedig ezeknek nagyon jó a hatásuk a szervezetre. A fehérje molekulák különböző változatait minden sejtünk, szövetünk tartalmaz, ezért a megfelelő mennyiségű proteinbevitel elengedhetetlen.

Ez az izomzat alapvető építőeleme, de a teljes szervezetre hat sejtszinten, valamint tápanyagként. Azzal, hogy gyorsítja az anyagcserét, kiválóan támogatja a fogyást. Elképzelhetetlen volna protein nélkül a hormonképzés, ez az anyag regenerálja a szervezetet az edzések, nagyobb fizikai megterhelés után, illetve optimális pH-értéket biztosít. Érdekesség, amit csak kevesen tudnak a fehérjéről, hogy a kortizolszint redukálásával és a szerotonin növelésével javítja a közérzetünket, ezáltal javítja a hangulatunkat.

Fogyókúra idején azért is nagyon jó a fehérjepor fogyasztása, mert csökkenti az éhségérzetet, ami diéta idején nyilvánvalóan jobb kedvre deríti az embert. Nagyon ízletes fehérjeporok kaphatóak napjainkban, tejből és tejmentes változatban egyaránt. A tejből készült, vagyis az úgynevezett whey proteinek igazán finomak és jól oldódnak. Nem mindennapi tulajdonságuk, hogy több energia szükséges az emésztésükhöz, mint amennyit tartalmaznak.

Emiatt energetikai szempontból negatív a mérlegük, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy az izmainkat, sejtjeinket ellátjuk fehérjével, de csökken a testzsír százalékunk. A fehérjeporok másik nagy előnye, hogy bárhol és bármikor fogyaszthatjuk azokat. Mindenhová magunkkal tudunk vinni pár adagot és egy kevés vízzel elkeverve máris ihatjuk. Így munkahelyen, kirándulás, utazás idején sem kell nélkülöznünk a szervezetünknek fontos fehérjéket. Például edzés után, ha megéhezünk, elég egy adag fehérjepor.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék