A mellműtét utáni felépülés folyamata

seditor | 2024. május 27. hétfő | 0 | Szolgáltatás

A nők körében a mellműtétek, azon belül is a mellnagyobbító beavatkozások a leginkább népszerűbbek, de sokan azért halogatják az esztétikai operációt, mert úgy gondolják, hogy túl hosszú a regenerálódási idő, amit nem engedhetnek meg maguknak, nem maradhatnak ki hosszú ideig a munkából. Pedig ettől nem kellene félni, hiszen igazából nem hosszú a gyógyulási idő a mellműtét után.

Dr. Falus György plasztikai sebész mellműtét tájékoztatójában erről is olvashatsz bővebben. Bár kétségkívül jár némi kellemetlenséggel az egész folyamat, azért foglalkozástól függően, viszonylag rövid idő alatt is visszatérhet a munkahelyére a műtött hölgy.

Fájdalmas, feszítő érzés keletkezik a mellekben a mellplasztikai műtét után, ami pár napig meglehetősen erős kínokat okozhat, egyéntől függően. A fájdalom azonban fokozatosan csökken, majd néhány hét, esetleg hónap alatt teljesen elmúlik. Mint minden műtéti beavatkozás után, ennél is kíméletes életmódra van szükség egy ideig, hogy az elért eredmény megmaradjon.

Teendők mellműtét után

A szervezetnek meg kell szoknia az implantátum okozta változásokat és természetes, hogy ez időbe telik. A beavatkozás után a páciensnek egy speciális, kompressziós melltartót kell hordania bizonyos ideig, valamint kötelező a rendszeres kontrollvizsgálat is. Tilos a sportolás 2 hónapon keresztül, a páciensnek nem szabad a szervezetét kitennie erősebb terhelésnek.

Tulajdonképpen mindenféle fizikai terheléstől tartózkodnia kell pár hétig. További félévig a beavatkozás után nem szabad napozni sem, sőt, a heget nem érheti sem mesterséges, sem napfény, mert ennek hatására deformálódhat. Lényegében, néhány szabály betartásával könnyen átvészelhető a mellnagyobbítás utáni időszak, az eredménye pedig hosszú ideig megtartható.

Az orvosi javaslatokról bővebben tájékozódhatsz a drfalus.hu honlapon, de a doktor úr is el fogja majd mondani ezeket. Voltaképpen az ingyenes első konzultáción szó esik a mellműtéttel kapcsolatos dolgokról. Ezért érdemes jelentkezned erre a weboldalon keresztül.

Kinek javasolt a mellnagyobbítás?

Ez a beavatkozás megoldást jelenthet abban az esetben, ha valaki nincs megelégedve a keblei méretével, túl kicsiknek tartja azokat. Az esztétikai operáció révén, akár több mérettel is növelhető a mellek térfogata. Bár a természetben nincsen tökéletes szimmetria, így a melleink sem pontosan egyformák, viszont, ha szemmel látható eltérés van a két kebel között, az lelki problémát is okozhat az érintettnek.

A mellnagyobbító műtét segítségével a gond megoldható, segíthet az aszimmetria korrekció révén. A szakember a kisebb mellet hozzáigazítja a nagyobbhoz vagy fordítva, de igény szerint egyéb átformázásra is van lehetőség.

Olyan esetekben is jól jöhet ez a lehetőség, ha egy erősebb fogyás vagy szülés, szoptatás után, esetleg a kor előrehaladtával megereszkednek a mellek és veszítenek a feszességükből. Ugyanakkor, a mellnagyobbítás egyéb korrekciókkal is kombinálható, kérhető például mellbimbóudvar korrekció. A beavatkozások amúgy külön is igénybe vehetőek.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék