Töredezett haj helyreállítása balzsammal és hajpakolással

administrator | 2018. augusztus 5. vasárnap | 0 | Webáruház

Egészséges haj

A haj egészségét érintő különféle problémák, az esetek túlnyomó többségében a nőket érintik, ami annak is betudható, hogy ők foglalkoznak jobban a külsejükkel, ami nem azt jelenti, hogy a férfiak igénytelenek lennének, csak a női nem képviselői átlagosan jóval több időt fordítanak a szépségükre. A töredezett haj helyreállítása elég gyakori témának számít a nők körében, hiszen sokaknak kell szembesülniük a töredezett hajvégek okozta problémával, amelyek erősen befolyásolják a haj szépségét.

A töredezett haj helyreállítása által, visszakapható a természetes csillogás és rugalmasság, viszont ennek kivitelezéséhez gondos ápolásra, a hajszálak táplálására és hidratálására van szükség. A töredezés kialakulása a száraz hajnál fordulhat elő olyan személyeknél, akiknél a fejbőrüknek elégtelenné vált a faggyútermelése, ami a gyakori hajfestés, a hajvasalás vagy a különböző hajformázó vegyszerek használata miatt alakulhat ki.

A töredezett haj helyreállítása tulajdonképpen ennek a bizonyos zsíros védőrétegnek a létrehozását jelenti. Erre léteznek speciálisan kifejlesztett regeneráló balzsamok és hajpakolások, amelyekkel igazán eredményes lehet a kezelés. A nagyobb fizikai megterhelések utáni napokban, az emberek izomlázzal szoktak küszködni, ami annak köszönhető, hogy sportolás közben az izomhoz egy idő után már nem jut elegendő vér és emiatt oxigén sem, ezért ilyenkor a saját glikogén raktáraiból táplálkozik, aminek során tejsav keletkezik.

Régebben azt gondolták, hogy az izomláz gyors elmulasztása legkönnyebben rádolgozással hajtható végre, az újabb kutatások azonban a tejsav felgyülemlésén kívül, egyéb izomlázat befolyásoló tényezőket is feltártak, mégpedig az izomszövetben létrejövő mikroszakadásokat. Az izomláz gyors elmulasztása, a pihentetés mellett, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító krémek használatával is történhet, amelyek az izomlazítással párhuzamosan, a kialakult mikrosérülések gyógyulását is elősegítik. Ami a gyógynövényeket illeti, hatásos lehet többek között a rozmaring, a levendula és a kamilla kivonata is.

Print Friendly, PDF & Email

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék