Máriatövismag az egészséges májért

Máriatövismag

A méregtelenítés egyre több embert foglalkoztat, ezért manapság már nagyon sokféle kúra ismert. Egy egészséges és elviselhető módszer a máriatövismag alkalmazása.

A májunk olyan, mint egy szűrő, hiszen a kiválasztásért felelős szervünk egyike, a méreganyagok egy része rajta keresztül távozik a szervezetünkből. Bár igazán erős és szívós szerv, mégis megérdemel időnként egy kis kímélést. Természetesen ilyenkor nem kell valamilyen drasztikus dologra gondolni, csak forduljunk bizalommal a természet patikájához!

A máriatövismag szilibinin nevű hatóanyagának köszönhetően, az egyik legerősebb méregtelenítő. Nem ma fedezték fel a nagyszerű tulajdonságait, hiszen már a 19. század végén is használták a máj védelme érdekében. Napjainkban is megbecsült gyógynövény, 2013-ban Magyarországon „Az év gyógynövénye” címet kapta.

A máriatövismag rágva is fogyasztható, azonban a kesernyés íze miatt sokan inkább tea formájában fogyasztják. Ebből ajánlott napi három alkalommal egy-egy csészényit fogyasztani az étkezések előtt.

Print Friendly, PDF & Email