Keserű likőr speciális összetevőkkel

administrator | 2018. május 31. csütörtök | 0 | Webáruház

Alkohol kínálat

Ma már leginkább a fűszeres ízük miatt fogyasztják, azonban volt idő, amikor még orvosságként tartották számon ezeket az italokat. A keserű likőr recepteket minden gyártó féltve őrzi. Sok esetben, akár 40 féle gyógynövény is az alapanyagául szolgálhat ennek a páratlan italnak.

A különleges aromát nem volt egyszerű kikísérletezni egyetlen esetben sem. Minden keserű likőrnek megvannak a maga sajátos jegyei, amelyekről könnyedén felismerhetjük, hogy melyikkel van dolgunk, anélkül, hogy látnánk az üvegét.

Az Unicum például sokkal kesernyésebb, mint a Jagermeister, amit szintén világszerte kedvelnek, ám ez már keserédes íz-világgal rendelkezik. Mindkettő titkos recept alapján készül. Az Unicum hazánk különlegességének számít, hiszen mindmáig nem derült fény az összetevők pontos listájára.

Ám, ha az mégis kiderülne, még akkor is nehéz lenne pont olyan arányban előállítani ezt a keserű likőrt, hogy ugyanazt az ízt kapjuk. Az Unicum keserű likőr receptjét a Pannonhalmi Apátságban őrzik, több mint 200 éve és azóta már többféle változata is megjelent.

Print Friendly, PDF & Email

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék