FUE hajbeültetés

A hajbeültetés
A hajbeültetés

Világviszonylatban és Magyarországon is a FUE (Follicular Unit Extraction) hajbeültetési módszer az egyik legmodernebb eljárás. Többek között ezért is ezt a módszert alkalmazzák a legtöbbször. A FUE rövidítés magyarul az egyenkénti kihúzásos technikát jelenti. A módszer lényege, hogy az átültetendő hajtüszőegységeket egyenként távolítják el egy speciális mikrosebészeti körkés segítségével az úgynevezett adóterületről.

A FUE módszer alkalmazásának egyik feltétele, hogy az adóterületen 1-2 mm hosszúságúra legyen lenyírva a haj. (Ha csak kisebb mennyiségű hajat kell átültetni, akkor bizonyos nyírási technikákkal megoldható, hogy a hosszú hajú páciensek esetén ne látszódjon, hogy az adóterületen lenyírták a hajat.) A graftok kinyerése után egyenként történik a haj beültetése a hajhiányos területre.

A hajvonal megfelelő kialakítására nagy hangsúlyt kell fektetni. A hajbeültetés végleges megoldást jelenthet a kopaszságra. Azonban fontos megemlíteni, hogy mint minden orvosi beavatkozásnak, a hajbeültetésnek is megvannak a feltételei. Mivel minden páciens esete egyedi, ezért minden esetben egy előzetes szakmai konzultáción kerül meghatározásra az elérni kívánt (illetve elérhető) cél, valamint a beavatkozás menete, az alkalmazott hajbeültetési módszer stb. Az elvégzett hajbeültetési beavatkozások eredményei megtekinthetőek a Klinika weboldalán lévő fényképgalériában is. A Sikos Klinikán érvényben lévő árkedvezményekről, a különböző fizetési módszerekről bővebb információk találhatóak a www.hajbeultetes.tv weboldalon.

Print Friendly, PDF & Email