Ugrókódos vagy fix Nice távirányító?

Napjainkban egyre felkapottabbak az okoseszközök. Már mindent lehetséges távolról vezérelni távirányítóval. A meseszép otthonhoz szinte már szükséges a távirányítós kapu, ami megkönnyíti az autóval való beállást az udvarra. Nem kell aggódjon amiatt, hogy esetleg a kocsira záródik a kapu. Ezek a korszerű szerkezetek azonnal leállnak, amikor akadályt érzékelnek, ezért nem veszélyeztetik a személygépjárműt.

A távirányítós kapunak stabilnak és könnyűnek kell lennie, ezáltal a kapunyitó motorja nincs megterhelve és pontosan képes elvégezni a feladatát. Amennyiben az ellenkező eset áll fent, úgy a motorra rövid élettartam vár. Ez a kialakítás általában rádiófrekvencián keresztül működik. Különböző szetteket vásárolhat, amiben megtalálható a távirányító, a vevőegység és a motor is. A távirányítós kapu kényelmet biztosít az autósnak, hiszen beállíthatja, hogy 30, 50 vagy 100 méterről érzékelje a parancsot. Ezt a hatótávolságot könnyedén megnövelheti azáltal, hogy a vevőegységhez hozzácsatol egy antennát.

Utólag is beépítheti az ajtót

Kétségtelen, hogy építkezés vagy javítás során, amihez feltétlenül hozzátartozik a vakolás és a festés is, rengeteg por és egyéb szennyeződés keletkezik. Akármennyire is vigyázna a mester, valamiképpen mégiscsak beszennyeződik a padló, az ablak vagy az ajtó. Sokan nem tudnak az utólagos ajtó beépítésről, ha tájékozódni akarnak, bővebben olvashatnak erről itt. Ez a lehetőség nemcsak a szennyeződés elkerülése végett nagyon hasznos és előnyős, hanem van egy másik fontos tényező is, amiért érdemes kipróbálni az utólag beépíthető ajtót.

Mivel ez a típus minden más munkálat után is beszerelhető, így olyan változatban és színben rendelhető meg, ami tökéletesen passzol a padlóhoz és szobák színéhez. Természetesen, mint minden más nyílászáró esetében, itt is purhabot használnak azok rögzítéséhez. A Szalafa Kft. által gyártott utólag beszerelhető modellek kimondottan beltéri használatra lettek tervezve, így nem ajánlott olyan helyre építtetni, ahol érintkezésbe kerülnek a külső környezeti hatásokkal.