Ágyas pálinka gyümölcsös jegyekkel

yatoo | 2016. november 28. hétfő | 0 | Szolgáltatás

Ágyas pálinka
Ágyas pálinka

A családi eseményeken, ünnepeken jelentős szerepet kapnak a különböző gyümölcspárlatok is. Ezzel koccintanak az egybegyűltek, így ünneplik meg a jeles eseményt. Hazánkban a pálinkának két népszerű fajtája van.

Az egyik a kisüsti, a másik pedig az ágyas pálinka. Igazából nem sok különbség van a kettő között, már ami a gyártási folyamatokat illeti, hiszen mindkettőt kisméretű üstökben főzik és két lepárlási folyamaton mennek át.

A kisüstit a második lepárlás után gyakorlatilag már palackozzák is. Ritkán hagyják pihenni, érni. Ezzel szembe, az ágyas pálinka a második lepárlás után hordókba kerül, amelyekben már el van készítve a gyümölcságy. Ezen érlelik, gyakran évekig.

Az, hogy milyen gyümölcsből készül az ágy, attól függ, hogy mit használtak a lepárlás során. Mindig ugyanolyan gyümölcsöket használnak, ezáltal még intenzívebbé teszik az ágyas pálinka ízét. A gyümölcsös jellegek érezhetőbbé válnak és az ital színe is látványosabb lesz. A lágyabb, gyümölcsösebb ízek miatt, az ágyas pálinka igen közkedvelt ital.

Hasonló cikkek:

Kategóriák

Címkék